Typen en namen van de beste soorten knoflook met een beschrijving

Knoflooksoorten die geschikt zijn voor het klimaat en de bodemsamenstelling, zullen u verrassen met een grote oogst. Met een grote lijst met nuttige eigenschappen en een ongebruikelijke smaak, wordt deze pittige groente geplant door iedereen die een perceel heeft. Om erachter te komen welke knoflookvariëteit de grootste is, is het raadzaam om eerst de beschrijving van elk van hen te leren kennen.

Er zijn twee soorten knoflook: lente en winter. Lente knoflook ze beginnen eind april met planten en beginnen eind september winterknoflook in het voorjaar. Winter soorten knoflook starten een pijl waarop een doos met zaden wordt gevormd. De ui bestaat uit meerdere grote kruidnagels die zich rondom de centrale schacht bevinden. In vruchten van lenteknoflook is de stengel afwezig en zijn er kleine talrijke kruidnagels in meerdere rijen in een spiraal gerangschikt. Hoe dichter de plakjes bij het midden zijn, hoe kleiner ze zijn.

de beste variëteiten

Alcor

Winterknoflook wordt vertegenwoordigd door de Alkor-variëteit, die een gemiddelde rijpingsperiode heeft. Aan de stengel ontwikkelen zich maximaal 11 bladeren met een lengte van 40 cm, de pijl reikt tot een meter. Veren zijn donkergroen met een licht blauwachtige tint en een uitgesproken wasachtige bloei.

De bol is rond van vorm en compact van consistentie. De kleur van de schil is roze-lila met donkerpaarse lengtestrepen. Het hoofd kan tot 5 grote tanden hebben. Elke bol weegt 30 g.

knoflook met beschrijving

Voor een succesvolle ontwikkeling van knoflook is veel ruimte nodig, terwijl het ras geen bijzondere eisen stelt aan de samenstelling van de grond. Knoflook heeft een stabiele opbrengst, vorstbestendigheid en een hoge ziekteresistentie.

Het planten begint eind september of begin oktober. Voor het planten is het beter om de buitenste teentjes van de bol te selecteren. Op de site wordt een goed verlichte, warme plek gekozen. Gedurende de hele periode van plantontwikkeling is het noodzakelijk om de bedden van onkruid te wieden, de pijlen af ​​te snijden, één keer per week water te geven en op tijd kunstmest aan te brengen.

welvarende ontwikkeling

Garqua

De variëteit Garkua wordt winterknoflook genoemd. De plant kenmerkt zich door midden-vroege rijping, groentetelers beginnen half juni met oogsten. De schil van het hoofd is witroze van kleur.

De belangrijkste voordelen van het ras zijn een hoge productiviteit, ongeacht de bodemsamenstelling, winterhardheid. Geplant knoflookteentjes bevriezen niet, zelfs niet bij -20 graden. De denticles zijn klein gevormd en hun aantal bereikt 16 stuks.

middellange termijn

Ze beginnen eind september een groente te planten op het lichtste gedeelte van de tuin. Ideaal voor leemachtige of leemachtige, losgemaakte bodems. De grootste tanden zijn gekozen als plantmateriaal, zonder beschadigingen en vlekken.Na het verschijnen van scheuten, is het noodzakelijk om een ​​constante strijd tegen onkruid te voeren, om de grond na elke watergift los te maken.

Harpek

Garpek-variëteit onderscheidt zich door een hoge opbrengst. Het behoort tot groenten met een gemiddelde rijpingslimiet; je kunt half juli beginnen met het oogsten van een rijp gewas. Een kop met een gewicht van ongeveer 70 g omvat 10-12 dichte, sappige kleine tanden. De kleur van de bol is wit en paars.

plant een groente

De naam van het ras is niet zo bekend bij groentetelers, dus om de juiste keuze te maken, moet je kennis maken met de kenmerken. Het ras verdraagt ​​stevig winterkou en plotselinge temperatuurschommelingen, vereist aanvullende maatregelen om de immuniteit te versterken.

Ze beginnen half september knoflookzaden te planten in de grond, die eerder werd opgegraven en bemest. Gedurende het groeiseizoen moeten de bedden worden losgemaakt en gewied. Om alle voedingsstoffen in het ondergrondse deel van de plant te laten stromen, wordt aanbevolen om de pijlen met een speciale schaar af te knippen.

knoflook zaden

Hermann

Een andere variëteit winterknoflook is de variëteit Herman. Knoflook is een soort in het middenseizoen, het hele groeiseizoen duurt 95 dagen. De bladeren zijn heldergroen met een ongebruikelijke wasachtige bloei, van gemiddelde intensiteit, tot 60 cm hoog.

In de afgeronde platte kop zijn 6 tanden gevormd, die een complexe structuur hebben. Gemiddeld wegen de knoflookkoppen 50 g, de schalen zijn wit-lila geverfd. Verschilt in lange houdbaarheid (tot 8 maanden), mits het gewas correct is geoogst.

rang duits

Om een ​​grote en talrijke oogst te krijgen, is het aan te raden om het Duitse ras in een kas te telen volgens alle regels. Het irrigatieregime moet matig zijn, wateroverlast van de grond mag niet worden toegestaan ​​(druppelirrigatie is het meest geschikt). Tijdens de periode van bladontkieming is de aanbevolen temperatuur +20 graden en tijdens de periode van actieve groei iets hoger - +23 graden. Om meer voedingsstoffen op de bol te krijgen, is het aan te raden om de pijlen bij te knippen. Het is absoluut noodzakelijk om de bedden te wieden, onkruid te vermijden en op bepaalde tijden kunstmest toe te dienen.

kweek een variëteit

Gribovsky-jubileum

De hoogproductieve variëteit Gribovsky behoort tot de schutters en is waardevol voor uitstekende winterhardheid. Halverwege de late rijpheid van het hoofd kunt u na 106 dagen oogsten. De lengte van matgroene bladeren op de stengel bereikt 30 cm.

Het gewicht van de enigszins afgeplatte kop is 35 g; 8-10 tanden worden binnenin verzameld. Schalen van een lichtpaarse tint met donkerpaarse strepen. Het ras verdraagt ​​vorst, droogte, plotselinge temperatuurschommelingen goed en is resistent tegen schimmel- en bacterieziekten en kasplagen. Leent zich niet voor aantasting door aaltjes en uienvliegen. Ziekten zoals fusarium, viraal mozaïek omzeilen vaak de plant.

paddestoel jubileum

Voor aanplant zijn plaatsen geschikt die ver verwijderd zijn van de schaduw van bomen, schutting of gebouwen. Het ontwikkelt zich slecht in zware bodems, een leemachtige of zandige leemsamenstelling heeft de voorkeur.

Moskal

De gigantische knoflook is populair bij tuinders. Alle rassen onderscheiden zich door grote kropmaten, met een gewicht tot 500 g, de meeste verdragen de winter goed, zijn ziekteresistent en geven het beste resultaat. Veel voorkomende soorten zijn: Gulliver, Titan, Alekseevsky, Moskal, Yellow Giant, Bashkir-85.

knoflookreus

Moskal-knoflookvariëteit onderscheidt zich door zijn gigantische omvang en het feit dat er geen pijlen worden gevormd. De ronde langwerpige kop weegt 80 gram en de schubben zijn lila-paars van kleur. Aan het einde van het groeiseizoen worden tot 4 kruidnagels gevormd, die elk 20 g wegen.

Komsomolets

De beste variëteit aan winterknoflook - Komsomolets, verdraagt ​​goed vorst en vormt een groot gewas, dat tegelijkertijd begint te rijpen. Het groeiseizoen duurt 115 dagen, dus knoflook is geclassificeerd als een middenseizoenplant.De lengte van talrijke bladeren met pijlen bereikt 40 cm, pijlen kunnen meer dan een meter lang worden. De kleur is groen met een lichte wasachtige laag.

Dichte bollen wegen 35 gr. In goede grond, bij voldoende bemesting, kan het gewicht oplopen tot 105 gr. De kleur van de schil is lichtpaars. Elke kop bevat 10 tanden.

rassen knoflook

De variëteit onderscheidt zich door een hoge vorstbestendigheid, pretentieloos in de verzorging en samenstelling van de grond, resistent tegen veel ziekteverwekkers, vooral bacteriële rot. De oogst is overvloedig en van goede kwaliteit.

Zodat de groei van de plant niet vertraagt ​​en de opbrengst hoog blijft, is het noodzakelijk om hem uit de schaduw te planten, op een goed verlichte plaats. Het ras houdt niet van vochtige grond. Het planten begint begin oktober. Voor het planten wordt aanbevolen om de grond te bemesten met compost of humus. Na het planten is het raadzaam om het bed te isoleren met een laag mulch (zaagsel is geschikt).

middenseizoen planten

Lyubasha

De gigantische knoflookvariëteit Lyubasha bereikt een hoogte van 120 cm en behoort tot planten met vroege rijping. De bladeren worden dicht, donkergroen met een medium wasachtige bloei, ongeveer 40 cm lang en 2 cm breed.

Met goede zorg wordt de platronde kop groot, met een gewicht tot 300 g, het gemiddelde gewicht is 110 g. Elke bol heeft 7 kruidnagels, die zijn bedekt met witachtig roze schubben met paarse aderen.

bladeren groeien

Knoflook verdraagt ​​perfect vorst, geeft goede opbrengsten, zelfs in droge jaren, stelt geen speciale eisen aan de samenstelling van de grond. Verschilt in hoge productiviteit. Het wordt lange tijd bewaard zonder zijn nuttige eigenschappen te verliezen tot 10 maanden. Het wordt zelden aangevallen door ongedierte en wordt bijna niet ziek door schimmel- en bacteriële infecties.

Het planten van kruidnagel of zaden is verloofd voordat de eerste nachtvorst verschijnt, tot begin november. Het is beter om op een heuvel te planten, waar het droog is en waar zonlicht zonder obstakels binnenkomt. Eerder werd het terrein opgegraven, bemest en zijn de bedden opgemaakt. De zorg bestaat uit het tijdig water geven en onkruid verwijderen.

opgegraven de site

Zubrenok

Winterpijlknoflook Zubrenok behoort tot de middelvroege variëteiten (het groeiseizoen duurt ongeveer 95 dagen). Het hoofd begint te rijpen vanaf het moment dat de eerste lente-scheuten verschijnen na 105 dagen. De lengte van donkergroene veren met een lichte wasachtige bloei bereikt 45 cm.

Afgeronde knoflookkoppen met een gewicht tot 70 g worden groot gevormd, dicht met wit-crèmekleurige schubben. Binnenin kunnen maximaal 7 tanden worden gevormd. Voor het planten is het beter om een ​​warme, goed verlichte plaats te kiezen.

pijl knoflook

De positieve eigenschappen van het ras zijn een hoge opbrengst, winterhardheid, goede houdbaarheid (de oogst kan tot 7 maanden worden bewaard) en resistentie tegen schimmelziekten.

Knoflook wordt begin oktober gezaaid. Daarna wordt aanbevolen om mulchen uit te voeren om warm te blijven en de grond bovendien te voorzien van sporenelementen. Zaagsel, compost en stro worden als mulch gekozen.

knoflook zaaien

Messidor

Voordat u een keuze maakt voor de variëteit Messidor, moet u kennis maken met de beschrijving van dit type knoflook. Het is een zeer productief, vroeg rijpend ras, verkregen in Nederland. De bladeren hebben een diep donkergroene kleur, hun lengte bereikt 70 cm De plant vormt geen pijl met bollen.

Een ronde witte ui met een gewicht van ongeveer 115 g bevat maximaal 14 tanden. De plant wordt zelden ziek, het geoogste gewas kan lang bewaard worden. Het planten begint eind september of begin oktober en het oogsten begint eind juni. De rijpheid van de koppen wordt beoordeeld aan de hand van de staat van de veren, de hals van de bol en de schubben erop.

verkregen in Nederland

Knoflook is resistent tegen veel schimmel-, virale en bacteriële ziekten, het verdraagt ​​de winter met strenge vorst. Het is mogelijk om een ​​rijke oogst te verzamelen, die lange tijd wordt bewaard.

Grote, onbeschadigde zaden worden geselecteerd om te planten. In het geval dat er niet meer dan drie kruidnagels in de kop worden gevormd, worden de zaden niet geselecteerd, omdat de cultuur herboren wordt.Topdressing wordt het hele seizoen drie keer uitgevoerd, onkruid mag niet worden toegestaan, water geven is matig.

bacteriële ziekten

Petrovsky

De winterknoflookvariëteit die pijlen weggooit, Petrovsky, heeft middelgrote wortels van het rijpen van wortelgewassen (massale vergeling van de bladeren vanaf het moment van verschijnen begint na 100 dagen). De afgeplatte kop met een wit-paarse kleur weegt ongeveer 80 g Binnenin worden tot 6-8 lichtbruine tanden gevormd. De donkergroene bladeren zijn bedekt met een wasachtige laag.

Het ras kenmerkt zich door de vorming van een rijke oogst, goede houdbaarheid en resistentie tegen ziekten. Knoflook gedijt goed in vruchtbare grond met een neutrale zuurgraad. Kies voor aanplant een zonnige, droge plek in de tuin. Het wordt aanbevolen om drie weken voor het begin van koud weer te planten (in de laatste dagen van september en tot half oktober).

rijping van wortelgewassen

Nadat de eerste scheuten verschijnen, beginnen de bedden te wieden, los te maken. Meststoffen worden gedurende het hele groeiseizoen driemaal aangebracht. De eerste keer dat bemesting wordt toegepast wanneer er drie bladeren verschijnen. De laatste voeding vindt drie weken voor de oogst plaats.

Dubkovsky

Knoflook Dubkovsky behoort tot winterschietplanten. Halverwege het groeiseizoen worden pijlen met zaden gevormd. Het ras behoort tot de middenseizoen soort, vanaf het moment dat de eerste voorjaarsscheuten verschijnen tot aan de rijping van de bol duurt het ongeveer 105 dagen. Het wordt gewaardeerd om zijn vermogen om zich voort te planten door luchtbollen, die een bleke paarse tint hebben.

wiet de bedden

De bladeren zijn helder, verzadigd groen met een lichte wasachtige bloei, hun hoogte is ongeveer 35 cm. De koppen zijn rond, enigszins afgeplat, wegen ongeveer 35 g. De schubben zijn witviolet. Binnenin worden maximaal 12 dichte lobben gevormd, hun structuur is eenvoudig.

Onder voorbehoud van de regels van de landbouwtechnologie en de juiste zorg, worden hoge opbrengsten behaald, tot 7 kg per honderd vierkante meter. Voordelen van het ras zijn onder meer vorstbestendigheid, houdbaarheid op lange termijn en resistentie tegen schimmelziekten.

Het is opgemerkt dat knoflook vaak wordt aangetast door een nematode, daarom worden preventieve behandelingen van groentebedden op tijd uitgevoerd.

Polesie-souvenir

Het Polessky-souvenir, een schietende winterknoflook, gefokt door de Wit-Russische selectie, heeft goede eigenschappen. Het behoort tot variëteiten van het middenseizoen, het groeiseizoen duurt 100 dagen.

was bloei

Op één stengel ontvouwen zich tot 10 donkergroene bladeren met een wasachtige bloei van gemiddelde intensiteit, 58 cm lang. Het gewicht van een ronde bol met een gemiddelde dichtheid en roze schubben bereikt 150 g. Binnen worden tot 7 grote dentikels gevormd.

Het ras verdraagt ​​ijzige winters goed, wordt lang bewaard (tot 8 maanden) en past zich snel aan verschillende omstandigheden aan, is resistent tegen veel infecties en plagen. Het wordt gekenmerkt door een kiemkracht van bijna 100%.

gemiddelde intensiteit

Het plantmateriaal begint van half augustus tot begin september. Kan zowel in een kas als buiten worden gekweekt. Knoflook vereist regelmatig wieden, minstens drie druppelirrigaties per seizoen, reageert goed op kaliumbemesting en superfosfaatbemesting. Tijdens de massa-educatie van de pijlen worden ze afgesneden. Het wordt niet aanbevolen om knoflook langer dan drie jaar op dezelfde plaats te planten.

Kuuroorden

Garlic Spas heeft positieve eigenschappen: het verdraagt ​​de winter met vorst, is resistent tegen veel voorkomende ziekteverwekkers en is niet vatbaar voor nematoden. Een rijke oogst rijpt altijd, die lang wordt bewaard. Verwijst naar planten met een gemiddelde rijping van de koppen. Het duurt ongeveer 110 dagen vanaf het moment dat de scheuten verschijnen tot de volledige plaatsing van de toppen.

groeien in een kas

Op de stengel zitten ongeveer 11 bladeren met een donkergroene kleur met een licht wasachtige bloei, tot 35 cm lang In het midden van het groeiseizoen worden veel pijlen met zaden gevormd.

De bollen hebben een ronde-ovale vorm, met een gewicht van 90 g De structuur van de kruidnagel is eenvoudig, hun aantal bereikt 8 stuks in één krop. De kleur van de schubben is grijsrood met paarse langsaders.

Ze kan alleen buiten worden gekweekt op een goed verlichte en droge plaats. De zorg voor groentebedden bestaat uit tijdige bemesting, frequent onkruid wieden, losmaken en matig water geven.

bevruchting

Beoordelingen
  1. Tamara Kuzminichna Devyanina
    4.04.2018 12:39

    Bedankt voor de recensie, ik kan het uitzoeken met mijn variëteiten, maar ik heb mijn 4-kruidnagel-exemplaar niet gevonden. Wat voor soort het is. Je moet op internet zoeken.

    Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen