Hoe knoflook thuis goed te drogen na het opgraven?

Om de geoogste knoflookoogst een heel jaar voor te bereiden, moet je een paar geheimen kennen om het te drogen. Er zijn verschillende methoden om knoflook na het graven te drogen, die elk de groente voorbereiden voor verder gebruik. Voordat u nadenkt over het drogen van de knoflook na het opgraven, moet u de eigenaardigheden kennen van het bereiden van de groente voor deze procedure.

Opleiding

Als de zomerbewoner oorspronkelijk van plan was om het geoogste gewas te gebruiken om te drogen, moet hij erin planten tuin de juiste soort groente. Hiervoor is het beter om wintergewassen of een Franse roze variëteit te gebruiken. Deze soorten verliezen hun smaak niet na het drogen.

Het gewas moet worden voorbereid op het drogen vanaf het moment dat het wordt geoogst. Voordat u de groente uit de tuin haalt, moet u ervoor zorgen dat de grond goed gedroogd is. Ook kan een paar dagen voor het verzamelen niet worden bewaterd. Nadat de knoflook uit de grond is verwijderd, kan deze niet worden gewassen, het is beter als het schoonmaken bestaat uit het verwijderen van de bovenste laag van de schil. Anders zal het moeilijk zijn om de groente te drogen, bovendien kan hij gaan rotten.

Bereid een koele kamer met een lage luchtvochtigheid voor om thuis te drogen. Snijd de wortel, het blad en de stengel van de uitgegraven knoflook niet af.

droog de knoflook

Droogmethoden

Er zijn veel technieken uitgevonden die vertellen hoe knoflook na het oogsten gedroogd moet worden. Veel zomerbewoners geven er de voorkeur aan de uitgegraven knoflook in een hele staat te drogen om de versheid te verlengen en veel gebruiksmogelijkheden te krijgen. Sommigen van hen adviseren je echter om deze groente te drogen door hem meteen te hakken. Deze bereidingswijze vermindert de tijd die wordt besteed aan het voorbereiden van het product voor gebruik in gerechten.

om de oogst voor te bereiden

Hoe gepelde knoflook drogen?

Deze methode is ook geschikt voor de noodzaak om een ​​kasgroente te drogen die rijpt voordat de hitte begint. Om de knoflook in gepelde staat te drogen, moet je wachten op zijn rijpheid, hem van de grond halen en hem van de bovenste vuile lagen verwijderen. Om dit te doen, wordt aanbevolen om de tips te volgen:

droogmethoden

 1. De groente wordt ontdaan van de sterke laag.
 2. De kop wordt in verschillende stukken gesneden met een dikte van 5-6 millimeter.
 3. De plakjes worden verdeeld over de zeef. Vervolgens worden de plakjes gedroogd in de oven. De knoflook moet drogen bij een temperatuur van 50 graden.
 4. Vervolgens worden de plakjes knoflook afgekoeld tot kamertemperatuur. Daarna moeten ze in potten worden gedaan en goed worden gesloten.

Indien gewenst kunnen de voorbereide grondstoffen tot poeder worden verwerkt. Om dit te doen, worden de plakjes in een koffiemolen geplaatst en gemalen. Zo'n specerij wordt 1 jaar bewaard.

gepelde knoflook

Hoofden uit één stuk

Thuis met hele kop knoflook drogen doe je als de groente volledig rijp is. Het conserveren wordt uitgevoerd in een ruimte met goede ventilatie, waar de temperatuurindicator niet hoger is dan 10 graden Celsius. Dan moet u de instructies volgen:

 1. Knoflook gepeld van de bovenste laag wordt in één laag gestapeld zodat de koppen elkaar niet raken.
 2. Hoe lang duurt het om zo te drogen? Na 2 maanden zal de plant uitdrogen. Dat merk je aan het bruine blad en de verschrompelde wortels.
 3. De wortels worden bijgesneden zodat er nog maar 6 millimeter van overblijft.
 4. Vervolgens wordt de bovenste laag bladeren verwijderd, zodat de kruidnagels niet worden blootgesteld.
 5. De stengel wordt vanaf het begin van het hoofd op een hoogte van 2,5 centimeter afgesneden.

hoofden uit één stuk

Voor het bewaren van deze groenten kun je kousen gebruiken. Ze moeten in de schaduw worden opgehangen.

Ook kan zo'n groente voor opslag worden gehakt. Hiervoor worden de tanden in stukken van 2 millimeter gesneden. Het mes moet constant met water worden bevochtigd om het donker worden van de plakjes uit te sluiten. Vervolgens worden de plakjes licht gedroogd en bewaard in een luchtdichte verpakking.

kan worden verpletterd

Drogen in een bundel

Deze methode helpt de wortels en toppen te drogen, terwijl de groente zelf begint te rijpen en zijn structuur en smaak niet verliest. Een groente moet je thuis in bundels drogen volgens de volgende instructies:

gebundeld drogen

 1. De groente wordt uit de grond gehaald, de bovenste vuile laag schoongemaakt zodat de bol niet blootligt. In dit geval moet de knoflook een lange steel hebben.
 2. De knoflookstengels zijn in een mooie strakke vlecht gebonden zodat de koppen er aan weerszijden omheen zitten.
 3. De bos zal 6-8 dagen drogen op 30 graden. Op de laatste dag worden de overtollige toppen afgesneden.

De afgewerkte bundels worden in een droge, koele ruimte gehangen. Opslag van een varkensstaart, gedroogd bij een temperatuur van 30 graden, kan gemiddeld 9 maanden meegaan.

klaar bundels

Hoe gehakte knoflook goed te drogen?

Hele hoofden die niet door ziekten zijn beschadigd, worden geselecteerd om te drogen. Het drogen van knoflook in gehakte staat is vereist volgens de volgende instructies:

afpellen

 1. De eerste stap is om het product eraf te pellen.
 2. De kop wordt in plakjes gedemonteerd en vervolgens met een mes in plakjes gesneden.
 3. De plakjes worden op perkament gelegd en gedroogd in de oven op 93 graden.
 4. Je kunt ook drogers gebruiken: hiervoor worden de plakjes 2 dagen in het apparaat gelegd en gedroogd bij een temperatuur van 35 graden.
 5. Het is beter om de gedroogde plakjes af te koelen en ze dan onmiddellijk met een koffiemolen tot poeder te malen. Als de massa niet droog is, moet deze opnieuw over het perkamentpapier worden verdeeld en een beetje worden gedroogd. In dit geval moet de temperatuur worden ingesteld op 50 graden.

Om ervoor te zorgen dat het thuis bereide poeder een homogene structuur krijgt, moet het door een zeef worden gevoerd.

in plakjes gesneden

Kan knoflook in de zon worden gedroogd?

Veel zomerbewoners denken na of het mogelijk is om het geoogste knoflookgewas in de zon te drogen? Het antwoord op deze vraag is niet eenduidig. Het is een feit dat wanneer gedroogd in de zon, de houdbaarheid van een groente sterk wordt verkort. Daarom is het op deze manier alleen toegestaan ​​groenten te drogen voor degenen die zich bezighouden met de industriële teelt van knoflook, omdat dit drogen aanzienlijk tijd bespaart. Als u na het oogsten van plan bent het product zelf te eten, moet u de knoflook langer drogen.

Schaduwdrogen wordt als het beste beschouwd. Als de zomerbewoner besluit de groente te drogen voor het planten voor het volgende seizoen, moet deze na het oogsten gedurende 3 dagen in de zon worden gedroogd. Het drogen gebeurt overdag, 's nachts wordt de knoflook schoongemaakt in een droge ruimte.

Met de beschreven methoden kunt u het geoogste gewas gedurende een lange periode in gedroogde vorm bewaren. Het is de moeite waard om te overwegen dat een dergelijke voorbereiding thuis helpt om alle nuttige eigenschappen van het product te behouden. U kunt het bereide product bewaren in afgesloten potten of op een goed geventileerde plaats, bijvoorbeeld in rieten manden, kousen, bundels. Een regelmatig gedroogde groente moet op rot of schimmel worden gecontroleerd.

knoflook in de zon

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen