Hoe winterknoflook goed drogen na het opgraven en waar te bewaren?

Winterknoflook: een kieskeurig gewas, de oogst wordt in juli verwijderd. Daarom is het bewaren van winterknoflook tot de lente een zeer populaire vraag en heeft deze nog geen volledig antwoord gekregen. De meeste koppen voor deze periode drogen uit, rotten of worden door ziekte beschadigd als ze niet op de juiste manier worden bewaard. Laten we dus proberen de vraag te beantwoorden en andere belangrijke onderwerpen aan te raken.

De belangrijkste voorwaarde voor langdurige opslag is het tijdstip van oogsten

Knoflook wordt onder bepaalde omstandigheden uit de tuinbedden gehaald. Geen regen gedurende drie weken en oogstrijpheid.

De eerste voorwaarde is nodig voor langdurige opslag. Het water geven van de planten wordt drie weken voor het oogsten gestopt. Als het constant regent tijdens het rijpen van de kroppen, is een grondige droging op een droge plaats noodzakelijk.

De rijpheid van knoflook wordt op de volgende manier gecontroleerd. Inspectie van planten - wanneer ze rijp zijn, worden de schubben droog en dun, de onderste bladeren worden geel en droog, de huid van de bloeiwijzen barst. De bladen liggen op het tuinbed. Het drogen van dergelijke vruchten duurt niet lang.

Wanneer overrijp is, verliest knoflook voedingsstoffen, verschijnen er nieuwe wortels aan de onderkant, worden de koppen in plakjes verdeeld en die beginnen op hun beurt pijn te doen en te rotten. Dergelijke groenten zijn niet onderhevig aan langdurige opslag. Daarom is het belangrijk om de gewassen op tijd van de bedden te oogsten.

winter knoflook

Reiniging van planten

Reiniging gebeurt bij droog, zonnig weer met een vork. Ze beschadigen de knoflook tijdens het oogsten minder. Na het graven wordt de grond van de planten geschud, beschadigd en rot fruit wordt weggegooid. De rest moet worden gedroogd. Het blad wordt samen met de vruchten gedroogd.

Op gedroogd fruit worden de wortels en toppen afgesneden, wanneer ze in vlechten en trossen worden bewaard, blijven de toppen van 30 centimeter over en breken de bladeren en stengels af tot de gewenste maat.

goed drogen

Hoe wordt winterknoflook gedroogd na het opgraven?

Na het oogsten worden de planten grondig gedroogd voordat ze overwinteren. Hiervoor zijn de volgende voorwaarden geschikt:

 1. Tuinbedden - mits er geen regen valt.
 2. Tuinhuisjes - noodzakelijkerwijs onder een dak tijdens regen, bij zonnig weer worden de planten in de zon gebracht.
 3. Warme, vochtige kamers. Ze worden gedroogd als het weer vochtig is met zware regenbuien buiten. Drogen is problematisch bij nat weer.

Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt de knoflook maximaal een maand gedroogd. Het is noodzakelijk om de koppen te controleren op bederf, schimmel en uitdroging.

geen regen

Voorbereiding voor langdurige opslag

De gedroogde koppen moeten als volgt worden voorbereid om winterknoflook thuis te bewaren.Langdurige opslag is alleen bestand tegen gezond fruit dat niet door ziekte of mechanisch beschadigd is. Er moeten drie lagen schubben op het hoofd blijven - ze beschermen de tanden tegen uitdroging en beschadiging. De wortels worden bijgesneden, waardoor 1 centimeter op het hoofd overblijft. We snijden ze ook boven gas of vuur. We sorteren de kroppen op maat.

droge ruimtes

Waar knoflook bewaren?

Knoflook wordt thuis op twee manieren bewaard: koud en warm.

Als het koud is, opgeslagen in een kelder of koelkast. In dit geval is de optimale temperatuur van +2 tot +4 graden. Luchtvochtigheid 70-80%. Bij een hogere luchtvochtigheid zal het gaan rotten.

lange termijn opslag

Warme opslag - luchttemperatuur van 20 tot 24 graden. Als de temperatuur erg hoog is en de lucht droog, drogen de kruidnagels gewoon uit. De opslagruimte moet droog zijn, maar niet in de buurt van kachels. Een badkamer is hiervoor niet geschikt. Meestal hangen tuinders het in de gang, in de keuken, zolder en kasten.

Hoe wintergewassen correct opslaan?

Knoflook wordt op verschillende manieren bereid, afhankelijk van de omstandigheden of opslaglocatie. Hoe winterknoflook thuis bewaren tot de lente?

thuis houden

Een warme opslagmethode wordt gebruikt wanneer er geen kelder, kelder of vrije ruimte in de koelkast is. Tuinders gebruiken verschillende apparaten om de levensduur van hun hoofd te verlengen. Hieronder staan ​​de meest populaire.

Bij de koude methode worden gedroogd fruit in een kelder, koelkast of kelder geplaatst. Daar wordt de temperatuur in de winter op + 2- + 4 gehouden, zoals in de koelkast.

warme manier

Zeis

Voordat ze voor de winter worden geplaatst, worden groenten iets anders bereid. Hoe correct trimmen? Knip de toppen niet helemaal af. Om de vruchten in staartjes te binden, laat u stengels van 30 centimeter lang. Die wordt vervolgens gevlochten.

Voor deze methode van overwintering in de herfst worden vruchten met drie ongescheurde schelpen, geheel, van een uniforme kleur, geselecteerd. Vlecht de knoflook in een varkensstaart voor opslag en vlecht er een extra touw in om op te hangen. Opgeslagen op een droge, warme plaats in een appartement of huis. Heeft vaak een decoratieve functie.

Knip de toppen bij

Trossen

De toppen worden verwerkt, zoals in pigtails, maar dan worden ze vastgebonden met een bezem van 10-15 koppen en op een droge, warme plaats opgehangen. Opgemerkt moet worden dat de luchttemperatuur in de kamer niet hoger mag zijn dan 24 graden, anders verdorren de tanden.

hoofden en opgehangen

Banken

In potten wordt winterknoflook langer thuis bewaard door gebrek aan luchtcirculatie. Ze zijn voorgesteriliseerd. Geselecteerde gladde, niet gebarsten kroppen met een uniforme kleur, zonder vlekken, rot en kieming. Ze worden in voorbereide blikken gedaan en opgerold. Bewaar in kluisjes, kasten.

Luchtcirculatie

Dozen

Een groot aantal groenten wordt in een houten of kartonnen bak geplaatst om in de herfst te overwinteren. Voorgeselecteerde gedroogde, niet geïnfecteerde vruchten. De boxen worden in een warme ruimte geplaatst waarin de luchttemperatuur tussen 18 en 24 graden wordt gehouden. Wintergewassen worden ook op een koude manier in dozen bewaard, in een kelder of kelder. Het gewas dat op deze manier ligt, wordt gebruikt als plantmateriaal voor knoflookteentjes tijdens de voorjaarszaai.

hoeveelheid groenten

Rieten manden

Ze bewaren in berkenbastmanden op dezelfde manier als in dozen.

rieten manden

Nylon kousen

Onze overgrootmoeders hielden uien in kousen. De methode is beproefd. Ze worden lang bewaard, mits ze in een warme kamer met een optimale temperatuur worden geplaatst.

nylon kousen

Raster

Bewaar in netten, zoals in nylon. Ze hangen in de kast, in de gang of in de keuken. Overmatig vochtig water mag niet worden toegestaan, groenten zullen rotten. Deze tanden planten we in het voorjaar in de bedden.

roosters winkel

Paraffine

Een uitstekende maar tijdrovende manier. Er wordt gezond, gedroogd fruit geselecteerd, in verwarmde paraffine gedoopt en in een bakje gedaan. Met deze methode verliezen groenten geen vocht, omdat ze worden afgesloten met paraffine.

moeizame manier

Zonnebloemolie

Elk bereid fruit wordt een uur lang in gekookte plantaardige olie gedompeld, vervolgens in een glazen bak gedaan, afgedekt met een deksel en voor de winter in een koude of warme kamer bewaard. Gesteriliseerde olie zorgt ervoor dat ziektekiemen en schimmels niet kunnen groeien. Bij deze methode wordt de knoflook bewaard tot het voorjaar.

plantaardige olie

Bestrooi met bloem, uienschil, zout

Bij deze methode wordt het gesneden materiaal in een container geplaatst. Potten, dozen, manden zijn voldoende. Verspreid in lagen en bestrooi elke laag met bloem, zout of schil. Een vereiste, de eerste laag moet uit het gestorte materiaal bestaan. De vruchten zijn volledig afgesloten van de invloed van de externe omgeving. Op deze manier kan het zowel in warme als koude ruimtes worden bewaard.

Bij het overwinteren van knoflook is het belangrijk om de vruchten te inspecteren op rot, kieming en uitdroging. Defecte koppen worden uit de bulk verwijderd. Anders verpest één hoofd het hele gewas. Zorg voor een optimale temperatuur en vochtigheid. Als aan deze voorwaarden is voldaan, blijft de bewaarde winterknoflook zonder verlies liggen totdat er nieuwe kruidnagels zijn geplant en zullen de eigenaren tot de volgende oogst verrassen met smakelijke kruidnagels. Bewaar wintergewassen op de juiste manier.

bloem en uienschillen

Beoordelingen
 1. Nauwkeurig
  8.08.2018 20:10

  het is verbazingwekkend hoe iedereen hetzelfde schrijft, maar ze schrijven niet wat voor soort knoflook ze voor de winter moeten planten. Ik zal het onderwerp opsplitsen in secties:
  1. winterknoflook werd gegraven, maximaal zoals ze zeggen dat het tot de lente wordt bewaard. VRAAG WAT TE PLANTEN VOLGENDE HERFST IN DE WINTER ??? Je kunt deze niet planten, hij zal er gewoon niet zijn.
  2. Schrijf op dat de opgeslagen WINTER-knoflook in het voorjaar kan worden geplant. Wacht, maar dit is lenteknoflook? heeft het zin: winter of lente alleen door tijd te planten ???
  3. Volgens de logica van de auteurs planten we winterknoflook, die we afgelopen zomer hebben uitgegraven en opgeslagen tot het voorjaar, en planten het dit voorjaar. Dan graven we het uit in september en in september en planten het ?? iets is niet goed hier.
  4. Als er twee soorten knoflook zijn: winter en lente, leg dan uit hoe je winterknoflook kunt bewaren tot de volgende aanplant in de HERFST !!!, Om het voor de winter te planten. Nou, copywriters breken hun speren, er is geen informatie op internet ...

  Te beantwoorden
  • Nikolay
   11.11.2018 20:31

   Een artikel over het bewaren van knoflook tot de lente. En niet wat je in de herfst of lente plant. Je bent een beetje in de war. Schrijf in Yandex: wat te planten in de herfst of lente, en je zult het ontdekken!

   Te beantwoorden
 2. Hoop
  10.10.2018 13:09

  Winterknoflook wordt in juli-augustus gerooid en in de herfst worden de grootste koppen geplant, d.w.z. het duurt slechts 2-3 maanden van graven tot planten.

  Te beantwoorden
 3. Vasilisa
  8.08.2020 20:16

  Graven in augustus. Een deel van de knoflookteentjes planten we in oktober van hetzelfde jaar. En dus van jaar tot jaar.

  Te beantwoorden
  • beheerder
   8.08.2020 11:27

   Als je je voorgestelde methode in de praktijk hebt getest, werkt het natuurlijk. Slechts één voorbehoud: u heeft niet aangegeven in welke regio u woont. Waarschijnlijk in een van de zuidelijke. Dit betekent dat de klimatologische omstandigheden daar milder zijn. Voor de meeste Russen is de methode die in het artikel wordt aangegeven met een opgraving in juli geschikt. En uw commentaar zal nuttig zijn voor alle zomerbewoners. Maar alleen als u aangeeft voor welk gebied het geschikt is.

   Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen