Beschrijving van de zoete kersensoort Orlovskaya Pink, planten en verzorgen

De zoete kers van de Orlovskaya Rose-variëteit is het resultaat van binnenlandse selectie, de variëteit is gekweekt door vrije bestuiving van de zoete kers van het volk. Het hybride type staat vermeld in VNIISPK - de grootste organisatie in de Russische Federatie die zich bezighoudt met de studie van bessen- en fruitgewassen, de ontwikkeling van tuinieren.

Het ras is in 2010 in het rijksregister opgenomen. Aanbevolen voor het kweken van een fruitboom in de Central Black Earth Region. Om kersen veilig te laten groeien, moet u vertrouwd raken met alle kenmerken van planten, verzorgen, voorkomen van ziekten en schadelijke kevers.

Hoe wordt de kersensoort gekweekt

De kersensoort is ontdekt door A. Kolesnikova, E. Dzhigadlo, A. Gulyaeva en Z. Ozhereleva in 1999. Sindsdien wordt de zoete kersensoort door de staat getest. De initiatiefnemer was het All-Russian Research Institute for Breeding Fruit Crops.

algemene beschrijving

De kersenboom groeit ongeveer 3,5 meter hoog, de struik ziet eruit als een piramide, plat, verhoogd. De verdikking van de kroon is gemiddeld. Op de stam en hoofdtakken is de bast grijs. Scheuten zijn gemiddeld, recht, bruin. Knoppen groeien 3 mm in diameter, ovaal, sterk tegen de takken gedrukt. Bladeren zijn ovaal, donkergroen van kleur. De bovenkant van de kers is scherp gepunt, de basis is gekarteld.

Er zijn een groot aantal klieren, ze zijn te vinden op het blad en stekken. Bladstelen tot 35 mm lang, 2,6 mm dik, gepigmenteerd. In de bloeiwijze zijn er 4 bloemen, kronen met een diameter van 21,4 mm. Witte bloembladen zijn gratis. Het stigma op de stamper bevindt zich boven de helmknoppen. De kelkbladen zijn niet gezaagd, de kelk is nauw gecupt.

kersenboom

Voors en tegens

De kersensoort suggereert een aantal positieve en negatieve eigenschappen. Maak u eerst met hen vertrouwd, dit zal u helpen bij het maken van uw keuze. Als je de boom goed volgt, kunnen negatieve aspecten worden geëgaliseerd.

voorsMinpuntjes
Verhoogde weerstand tegen vorstMiddelmatige weerstand tegen schimmelinfecties
Grote hoeveelheid oogst
Weerstand tegen ongedierte
Pretentieloos toezicht

Fruit

Kersenvruchten worden 3,5-4 gram zwaar, rond, 17 mm hoog en 17 mm breed. De trechter is smal, ondiep. Het vruchtvlees is roze, gemiddelde dichtheid, het sap heeft geen kleur. De vruchtstengel is 41 mm lang, de dikte is gemiddeld. De steen is rond, weegt 0,16 gram, geel, makkelijk te scheiden.

De zoete kers werd door de proevers beoordeeld met 4,4 punten. Een dessertvariëteit, het bevat 22,4% oplosbare droge componenten, 15,49% suikers en 0,71% zuren.

kersen fruit

Stuifmeel en rijping

Kersenpollen vallen op 10-15 mei. De rijpingsperiode is gemiddeld; de oogst wordt vanaf half juni geoogst. Vruchtvorming wordt waargenomen in het derde levensjaar. Het ras bestuift zichzelf niet alleen; bestuivende bomen worden in de buurt geplant. De ondersoort verdraagt ​​matig vorst en de bloemknoppen zijn zeer goed bestand tegen lage temperaturen.

Opbrengst

Op 1 hectare kan gemiddeld 68,9 cent aan kersen worden geoogst. Maximaal - 107,2 c / ha. Van één boom kun je tot 10 kilo kersen krijgen, mits de juiste zorg.

Transporteerbaarheid

Kersen kunnen normaal worden vervoerd als ze in houten of plastic containers worden bewaard. Voordat u de kersen vervoert, moet u sorteren, want als er bij rijpe exemplaren rot fruit is dat is aangetast door ziekten of plagen, zal de eerste eronder lijden. Het ras is goed houdbaar; in de koelkast blijft het tot wel 1,5 week intact.

twee kersen

Het gebruik van kersenfruit

Zoete kersen worden gebruikt voor persoonlijke consumptie of industriële activiteiten. De vruchten worden vers gegeten of winterklaar gemaakt. Ze maken er jam, jam, zoete kersencompotes van of decoreren er desserts mee.

Basis bodemvereisten

Kersenbomen groeien het liefst op vruchtbaar land, ze nemen geen klei, zandgrond waar, ze houden niet van tocht. Het ras wortelt goed op zanderige leem of leemachtige bodems. De zuurgraad moet pH 6,5-7,0 zijn

Landingsfuncties

Zoete kersen moeten worden geplant naast minimaal 2-3 bomen van verschillende variëteiten, met dezelfde rijpingstijden. De buurt met kersen is handig, omdat kersenpollen de kersenbloeiwijzen perfect bestuiven.

Selectie van jonge boompjes

Het is beter om zaailingen in kwekerijen te kopen of in de herfst bij vertrouwde verkopers. Op dit moment een grotere selectie plantmateriaal. Als u het bij gewetenloze fokkers koopt, bestaat het risico dat u een in het wild groeiende zaailing of de verkeerde variëteit krijgt. Het plantmateriaal moet visueel worden geïnspecteerd op beschadigingen, rotte plekken, schimmels en andere vervormingen.

De vereiste lengte van de zaailing moet maximaal 1 meter zijn. Hij moet een krachtige dirigent hebben, meerdere takken. Als het wortelsysteem te droog is, moet het in schoon water worden bewaard. De zaailingen moeten 1-2 jaar oud zijn. De stam is donkerbeige met een grijsachtige ondertoon. Er moet een vaccinatieplaats op staan. Dit geeft de authenticiteit van de variëteit aan, de gezondheid van de zaailingen.

Selectie van jonge boompjes

Keuze uit ophaaltijd en locatie

In het zuiden worden zoete kersen op grote schaal geplant in de herfst, wanneer de bladval eindigt. 3-4 weken voor de vorst heeft de zaailing tijd om een ​​wortelstok te ontwikkelen. Op de middelste breedtegraden of in het noorden wordt het plantwerk uitgesteld tot de lente, wanneer de sneeuw smelt en de knoppen beginnen te zwellen.

Kersen kunnen het beste worden geplant op een plaats ver van appel-, pruimen- of andere grote bomen. Het gebied moet worden verlicht of misschien een afname van het suikergehalte of een algemene afname van de oogst.

Dit is verre van de meest vorstbestendige variëteit aan kersen, het is raadzaam om een ​​boom naast gebouwen te planten, bijvoorbeeld: naast een schuur of een badhuis, een schutting, een huis. De plaats op het perceel moet zonnig zijn, aan de noordzijde afgesloten met een stenen muur. Als het warmer wordt, zal de boom zichzelf niet alleen beschermen tegen de kou, maar ook opwarmen.

De variëteit houdt niet van waterstagnatie. Als er een risico bestaat dat de boom op de site overstroomt, is het beter om drainage aan te leggen of op een heuvel te planten. Anders zal de zaailing zich slecht ontwikkelen of afsterven. Het grondwaterpeil moet tussen 1,5 en 2 meter liggen.

Pit voorbereiding

Bij het voorbereiden van het land is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de horizontale wortels op een niveau van 30-80 cm van het oppervlak liggen en dat de verticale wortels meer dan 2 meter worden verdiept.Het is de moeite waard om niet alleen een gat te graven, maar ook te ploegen waar de landingsplaats is gepland. De afmeting van het gat is normaal gesproken minimaal 80 cm diep, ongeveer 1 m breed. Plant zaailingen op een afstand van 3-5 meter van elkaar. De bomen moeten van ruimte worden voorzien, anders zal de verspreidende struik andere planten schaduw geven en onderdrukken.

kersenpit

Landen

Voordat u werk plant, moet u een aarden mengsel bereiden. Het bestaat uit 2 emmers aarde, 1,5 kg ammoniumsulfaat, 1 kg superfosfaat, 1 liter kalium. Voeg 3 emmers humus toe aan de combinatie. Breng de meststof aan op het plantgat. Plant de zaailingen in gaten van 75 * 90 cm. Voordat u de boom in het gat plaatst, maakt u de wortelstok recht en knoopt u de stam vast aan de steunpen. Vul de verdieping met aarde zonder de wortelstok te bedekken. Giet de grond rond, mulch.

Bestuivers

De zoete kersensoort Orlovskaya Rosovaya is zelfvruchtbaar, dus het is noodzakelijk om er andere soorten naast te planten op een afstand van 3-4 meter. Om de eierstokken te vormen, moeten de bomen tegelijkertijd bloeien. Het is raadzaam om gezoneerde rassen te selecteren.

Poëzie

De dessertvariëteit van kersen rijpt gemiddeld, draagt ​​vruchten met een donkere scharlakenrode kleur. Het vruchtvlees is kraakbeenachtig, gemakkelijk te scheiden van het bot. Het ras is zeer goed bestand tegen schimmelinfecties en wintervorst.

jonge zaailingen

Roze parel

Dit is een grootvruchtige variëteit van zoete kersen, het gemiddelde vruchtgewicht is 5 gram. De vruchten zijn roze-oranje met een roodachtige blos. De smaak is zoet, de boom oogst altijd. Het ras wordt zelden aangetast door schimmels, schadelijke kevers en ziekten.

Ter nagedachtenis aan Tsjernysjevski

De kersenboom groeit snel, draagt ​​consequent rode vruchten. Het vruchtvlees is zacht, zoet en zuur. Het fruit kreeg 4,8 punten van de proevers. Het ras verdraagt ​​vorst goed.

Orlovskaya amber

De ondersoort van de zoete kers staat bekend om zijn goede oogst, vertoont resistentie tegen coccomycose. De bessen zijn groot en geel. De boom draagt ​​veel gewassen, vruchten met een zoete smaak. De variëteit is pretentieloos in de zorg.

bloeiende boom

Zorggeheimen

Om ervoor te zorgen dat de kers veel oogst geeft, is het noodzakelijk om deze volgens de regels te controleren. Deze omvatten:

  • tijdig water geven, wieden;
  • competente bemesting;
  • snoeien, onderdak voor de winter.

De variëteit bezwijkt zelden voor ziekten en aanvallen van kevers, maar als dit wordt opgemerkt, neem dan sanitaire maatregelen.

Water geven

Zoete kers wordt beschouwd als een vochtminnend gewas, het moet tijdens het groeiseizoen 3-4 keer worden bewaterd. Breng 5 emmers water aan onder jonge bomen, volwassen - 12. Bomen hebben vocht nodig bij het ontluiken, vóór de oogst en in de herfst, ter voorbereiding op de winter. Het water moet warm worden gehouden, anders kan het gewas afbrokkelen.

rijpe kersen

Topdressing

Kersen moeten 2 jaar na het planten worden gevoerd. Als er voedingsstoffen in het gat zijn gebracht, is hun voorraad voor de eerste keer voldoende voor de ontwikkeling van de zaailing. Verder moet je het land jaarlijks bemesten. De cultuur reageert goed op stikstofsuppletie. In maart wordt de boom bewaterd met een tinctuur van koeienmest of een ureumoplossing in de verhouding van 30 g per 10 liter water.

Maak aan het begin van de vruchtvorming een mengsel van superfosfaat en kaliumzout in dezelfde verhouding. Graaf in de herfst de grond op en voeg 10 kg compost, 90 g fosfor, 40 g kaliumvoer toe.

Trimschema

Snoeien helpt om de groei van nieuwe takken te versnellen en veel van het gewas uit de kers te halen. De procedure wordt uitgevoerd in oktober of maart, wanneer het proces van sapstroom wordt geremd. In de variëteit van zoete kersen Orlovskaya Pink vormen ze in ongeveer 5-6 jaar een laag-schaarse struik. Elke laag bestaat uit 3-5 scheuten op een afstand van 15 cm.

De rest van de takken worden verwijderd. Laat ongeveer 50 cm ruimte tussen de afzonderlijke lagen Vorm in totaal 3-4 lagen. Snoei jaarlijks preventief door oude, droge takken te verwijderen. Kort de bovenkant 3,5 meter in. Voer werkzaamheden uit met een gedesinfecteerde snoeischaar, zodat ziekteverwekkende stoffen niet in de boom komen.

Trimschema

Overwintering

Een jonge boom van de Oryol-kersenboom moet worden afgedekt voor de winter. Dit wordt gedaan om de zaailingen te beschermen tegen sneeuwloze winters en strenge vorst. Het moet worden mulch met paardenhumus in het gebied van de stamcirkel, omwikkeld met jute of panty's, de stof moet zuurstof doorlaten. De bovenstaande methode kan vervolgens worden gebruikt als vervanging voor witwassen. Het is aan te raden de boom volledig in te pakken.

Bestrijding van plagen en ziekten

De kersenboom wordt zelden aangevallen door ziekten of kevers, maar je moet weten hoe je ermee om moet gaan. Anders sterft het gewas of is de oogst klein. Preventie bestaat uit de volgende aspecten:

  • in maart, voordat het sap stroomt, de boom behandelen met een ureumoplossing;
  • herhaal de manipulatie in de herfst, wanneer de bladeren vallen.

Om de oplossing te bereiden, wordt 700 gram ureum ingenomen, geroerd in 10 liter water. Aangekochte stoffen helpen ook - Karbofos, Actellik, Confidor. Het tijdig witwassen van de stam kan ook als een preventieve maatregel worden beschouwd.

Vat cirkel zorg

Het is belangrijk om de omtrek nabij de stam te behouden, er geen planten op te planten, onkruid te verwijderen en regelmatig los te maken. Scheid desgewenst het gebied van het gazon met een trottoirband. Om de winterhardheid te verbeteren, mulch je in de herfst het gebied rond de stam met paardenhumus van 5 centimeter dik.

Diverse beoordelingen

Afgaande op de reacties van zomerbewoners en ervaren tuinders over de Orlovskaya Rose-kers, kunnen we aannemen dat de plant het waard is om te groeien. De vruchten rijpen gelijkmatig, ze zijn zoet, er zijn er veel. Bezorgdheid is niet vereist. Regelmatig water geven, wieden en bemesten is jarenlang de sleutel tot de gezondheid van de boom. Als u het correct opvolgt, zal de levensduur ongeveer 20 jaar zijn. De variëteit is perfect voor diegenen die zaken willen doen, omdat het veel oogst oplevert.

Ruslan Viktorovich 43 jaar oud

Ik hoorde over Orlovskaya Pink Cherry van mijn buren in een datsja-coöperatie. Na het beluisteren van hun lovende verhalen, wilde ik meteen zo'n schoonheid voor mezelf hebben. En nu ben ik voor het vijfde jaar de trotse eigenaar van dit ras. Er waren geen problemen met groeien en ziekten, hoewel ik geen ervaren tuinman ben, en toen de eerste vruchten begonnen te verschijnen, kende mijn geluk geen grenzen, ik raad het iedereen aan.

Gennady Afanasyevich 57 jaar oud

Ik vind dat elke zichzelf respecterende tuinman een zoete kers van de Orlovskaya Rose-variëteit zou moeten hebben. De soort vraagt ​​niet om speciale verzorging, is niet bang voor vorst, de boom zelf is netjes. We gebruiken deze kersen al vele jaren zowel in natuurlijke als in blik, en we verwennen ook onze vrienden, de variëteit is geweldig.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen