Is het mogelijk om linzen te geven voor een zogende moeder, recepten

Bij het geven van borstvoeding worden linzen beschouwd als een rijke bron van eiwitten, wat essentieel is voor de normale ontwikkeling van de baby. Vanwege de grote hoeveelheid voedingsstoffen zorgen peulvruchten ervoor dat een jonge moeder na de bevalling snel kracht en energie kan herstellen.

Het nut van peulvruchten is te wijten aan de aanwezigheid van de volgende gunstige eigenschappen:

pleegmoeder

 • versterking van het immuunsysteem;
 • herstel van kracht, voorkomen van apathie;
 • het voorkomen van borstkanker;
 • eliminatie van gifstoffen en gifstoffen;
 • het verlagen van cholesterol en bloedsuikerspiegels;
 • preventie van de ontwikkeling van pathologieën van het hartsysteem.

Door linzen in het dieet op te nemen, kunt u het lichaam verzadigen en verrijken met voedingsstoffen. Vanwege het lage caloriegehalte van peulvruchten treedt er geen gewichtstoename op bij het eten van een dergelijk product. Diëtisten classificeren linzen als een dieetproduct en adviseren om het in het menu op te nemen voor mensen die het lichaamsgewicht beheersen.

eiwitbron

Het lichaam van een vrouw tijdens de borstvoeding heeft vaak een tekort aan vitamines en het gebruik van linzen helpt, vanwege het hoge gehalte aan foliumzuur, om de conditie van nagels en haar te verbeteren. Het risico op het ontwikkelen van een allergische reactie op het product wordt geminimaliseerd, wat belangrijk is tijdens het geven van borstvoeding.

Wat zijn de contra-indicaties?

Of linzen borstvoeding kunnen krijgen, hangt af van hoeveel tijd er is verstreken sinds de bevalling en of er individuele contra-indicaties zijn. Experts zeggen dat het mogelijk is om peulvruchten pas 3 maanden na de geboorte van de baby in de voeding op te nemen. Zoals elk nieuw product, moeten linzen voorzichtig worden gestart, waarbij de reactie van de baby op de innovatie wordt gecontroleerd.

immuunsysteem

Een contra-indicatie voor gebruik wordt overwogen:

 • de neiging van de baby tot winderigheid, de aanwezigheid van dysbiose;
 • ziekten van het spijsverteringskanaal en spijsverteringsproblemen;
 • de aanleg van een vrouw voor de vorming van stenen in de galblaas of de nieren;
 • chronische gewrichtsaandoeningen.

Er zijn bepaalde normen vastgesteld voor een zogende moeder, waaraan u het maximale voordeel kunt behalen en de baby niet kunt schaden. Overtreding van de gebruiksregels is beladen met het verschijnen van verhoogde gasvorming en winderigheid, niet alleen bij een vrouw, maar ook bij een kind. Misbruik en schending van aanbevelingen voor het gebruik van linzen kan leiden tot spijsverterings- en stoelgangstoornissen bij zuigelingen.

peuter neiging

Hoe het product op de juiste manier in de voeding te introduceren?

De periode van het melkdieet voor de moeder legt een aantal beperkingen op en vereist de consequente introductie van nieuwe producten in de dagelijkse voeding. De eerste truc is om een ​​gerecht te koken op basis van linzenbouillon.In dit geval worden de granen niet gebruikt, maar worden slechts een paar lepels bouillon gebruikt. Na het aanbrengen van de vloeistof wordt de reactie van de baby binnen 2 dagen waargenomen.

Bij afwezigheid van spijsverteringsproblemen en allergische reacties in de vorm van uitslag en jeuk van de huid, kunnen peulvruchten in het menu worden opgenomen.

Elke specialist zal antwoorden of het mogelijk is om linzen te gebruiken voor een zogende moeder, dat in alles een maatregel nodig is. Voor het eerst kun je niet meer dan 10 linzen per dag gebruiken. Wanneer er tekenen verschijnen van een negatieve reactie van de baby op een nieuw product, worden granen gedurende 4 weken uitgesloten van het dieet, waarna de poging opnieuw wordt herhaald. Als er binnen een week geen problemen optreden, kan het aantal korrels worden verhoogd tot 25. Linzen moeten worden geconsumeerd na een goed uitgevoerde hittebehandeling. Voor gebruik is het absoluut noodzakelijk om hoogwaardige granen te selecteren en deze af te spoelen.

leiden tot overtreding

Fabrikanten presenteren vandaag 4 soorten linzen:

 • beluga of zwart - wordt als een zeldzame soort beschouwd, heeft een zachte huid en een rijke smaak, het wordt aanbevolen voor salades, stoofschotels, soepen, heeft een goede compatibiliteit met granen;
 • Egyptisch of rood - kookt gedurende 10 minuten, door de afwezigheid van een schaal kunnen de granen snel koken, goed geschikt voor het maken van aardappelpuree, granen, gecombineerd met verschillende soorten vlees en vis;
 • bruin - het meest voorkomende type, het moet worden geweekt voordat het 12 uur wordt gekookt, het linzenmengsel wordt 40 minuten gekookt;
 • groen - is een onrijpe bruine linzensoort, 30 minuten gekookt en goed vormvast, geschikt voor het koken van stoofschotels, hoofdgerechten, past goed bij groenten.

Ongeacht de geselecteerde variëteit, moet u bij het kopen op de kwaliteit van de bonen letten. Linzen moeten heel, droog, glad en geurloos zijn. Het product moet in een luchtdichte verpakking worden bewaard en het binnendringen van vocht op de korrels moet worden voorkomen, omdat ze snel weken en hun nuttige eigenschappen verliezen.

rijke smaak

Wat te koken met linzen?

Er zijn veel recepten voor gerechten met linzen voor HS. Alle soorten linzen passen goed bij vlees, daarom wordt dit product vaak toegevoegd als ingrediënt in pilaf. De rode variant wordt aanbevolen voor puree en vloeibare soepen. De bruine variant geeft de soepen een unieke nootachtige smaak. Groene en zwarte variëteiten koken niet zacht, dus worden ze meestal als bijgerecht gebruikt.

koken met linzen

Licht luchtige salade

Het gepresenteerde saladerecept bevat gedroogd fruit, waarvan de opname noodzakelijk is voor het geven van borstvoeding. Dergelijke producten zijn veilig voor baby's en bevatten een grote hoeveelheid nuttige sporenelementen en vitamines. Recept:

 • linzengranen - 100 gram;
 • geschilde appel - 1 stuk;
 • gedroogde abrikozen - 4 stuks;
 • lichte fetakaas - 100 gram;
 • rozijnen - 50 gram.

Chees Feta

De salade is gezouten en aangekleed met plantaardige olie. Als je wilt, kun je een beetje dille toevoegen, waardoor het gerecht een speciale smaak en aroma krijgt.

Kippen- en linzensoep

Tijdens de periode van borstvoeding wordt de soepbouillon op een speciale manier gekookt. Na 3 minuten vanaf het begin van het koken, wordt de kippenpot uitgelekt en toegevoegd met nieuw water. Om een ​​groentegerecht te bereiden heb je nodig:

kippensoep

 • kipfilet - 300 gram;
 • verse courgette - 250 gram;
 • rode linzen - 150 gram;
 • selderij - 1 stuk;
 • wortel - 1 stuk;
 • aardappelen - 3 stuks.

Nadat de kipfilet in de bouillon is gekookt, worden in blokjes gesneden aardappelen, wortelen en groenten achtereenvolgens toegevoegd en 10 minuten gekookt. Granen en courgette worden als laatste toegevoegd en de pan wordt nog 15 minuten op het vuur gehouden. De soep wordt naar smaak gezouten. Om smaak toe te voegen, worden kruiden in de vorm van peterselie en dille aan het afgewerkte gerecht toegevoegd.

kipfilet

Regels voor het koken van linzenfruit

Na het sorteren en verwijderen van defecte korrels, spoel ze af onder stromend water. Voor het weken wordt water gebruikt in een verhouding van 2,5 kopjes per glas product. De korrels worden aan het kokende water toegevoegd en de kooktijd wordt bepaald afhankelijk van de bonensoort.

Zout wordt pas in de laatste stadia 15 minuten voordat het vuur wordt gedoofd, aan de container toegevoegd. Het is periodiek nodig om het waterpeil te regelen; het mag niet onder de korrels komen. Als u aan het begin van het koken zout toevoegt, wordt de kooktijd van het product bijna verdubbeld. Kruiden worden gelijktijdig met zout aan het gerecht toegevoegd. Het gaat goed met peulvruchten:

voeg granen toe

 • Rode peper;
 • kerrie;
 • karwij;
 • knoflook;
 • koriander.

De bereidheid van het koken kan worden gecontroleerd met een vork, die gemakkelijk in de granen moet komen. Als linzen die lang worden bewaard, worden meegenomen om te koken, neemt de kooktijd toe in vergelijking met de norm. Meng geen oude en nieuwe granen, anders koken ze ongelijk en wordt de smaak van het gerecht bedorven.

fruit voorbereiding

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen