Waarom linzen nuttig en schadelijk zijn bij het afvallen, welke te kiezen, dieetrecepten

Voor mensen met overgewicht is het handig om te weten hoe linzen nuttig zijn om af te vallen om het product in de voeding op te nemen. Het is bekend dat het belangrijk is voor mensen die afvallen om voedingsmiddelen te eten die weinig calorieën bevatten, maar waarvan de componenten het lichaam van voldoende plantaardige eiwitten voorzien. Stoffen die water en gifstoffen uit weefsels verwijderen, helpen overtollig vet te verwijderen. Het is noodzakelijk dat de stofwisselingsprocessen bij een volledig persoon sneller verlopen, dan is het lichaamsgewicht normaal. Gerechten gemaakt van linzen helpen het probleem van extra kilo's het hoofd te bieden.

Soorten linzen: welke te kiezen voor gewichtsverlies

Er zijn verschillende soorten linzen. Elk van hen is geschikt voor het voorbereiden van eerste en tweede cursussen:

linzen bij het afvallen

 1. Rode linzen worden gebruikt voor het koken van pap, aardappelpuree, omdat het product snel kookt. Door de neutrale smaak van peulvruchten kun je het combineren met vlees, vis, groenten. Voedingsvezels in de samenstelling van rode granen reguleren metabolische processen. Bright beans bevatten stoffen die een energiebron zijn.
 2. Soepen zijn gemaakt van malse bruine linzen. Zo'n product is geschikt voor consumptie door ouderen, mensen met een disfunctie van het spijsverteringskanaal.
 3. De zwarte korrels van het bonenproduct hebben een hoge antioxiderende activiteit. Een kenmerk van granen is dat ze moeilijk te koken zijn. Maar zwarte bonen zullen hele salades en soepen versieren.
 4. Groene linzen zijn het gezondst. Onrijpe granen verlichten darmproblemen, dwingen het lichaam om actief voedsel te verwerken. Salades, ontbijtgranen, soepen worden bereid met groene granen. Ongekookte granen zijn goed voor bijgerechten.

Alle soorten kruidenproducten komen ten goede aan mensen die willen afvallen. Het is belangrijk om het graan te kiezen dat bij de smaak van de persoon past. Hoewel de meeste groene linzen worden als gezond beschouwd, maar rood wordt gemakkelijk door het lichaam opgenomen.

zwarte korrels

De samenstelling van het product

Afslanklinzen zijn het perfecte kruidenproduct. Het bevat genoeg:

 • voedingsvezels, of vezels die de honger stillen;
 • eiwit dat vlees en eieren in de voeding vervangt;
 • nicotinezuur, dat werkt op de afbraak van vetten in het lichaam;
 • magnesium, dat betrokken is bij het verteringsproces;
 • ijzer, dat uitputting van het lichaam voorkomt.

bijgerecht koken

Als u gerechten uit een bonenproduct eet, kunt u het lichaam verzadigen met de elementen die het nodig heeft, terwijl u 100-120 kilocalorieën uit 100 gram van het product haalt. Tegelijkertijd neemt de energiebalans niet af, de persoon voelt zich niet uitgeput, moe. En de bloedsuikerspiegel wordt weer normaal.Dit is belangrijk voor diabetici, van wie velen overgewicht hebben.

De voordelen van linzen voor gewichtsverlies

De gunstige eigenschappen van linzen voor gewichtsverlies omvatten het vermogen voor zwaarlijvige mensen:

plantaardig product

 • een minimum aan calorieën binnenkrijgen;
 • genoeg krijgen zonder je ondervoed of vol te voelen;
 • krijg een dagelijkse hoeveelheid vitamines, nuttige elementen;
 • de stabiliteit van het zenuwstelsel garanderen;
 • normaliseren van de bloedglucosespiegels;
 • de darmmicroflora ondersteunen door de beweeglijkheid van het slijmvlies te stimuleren;
 • bevorderen de verwijdering van gifstoffen en gifstoffen uit het lichaam.

De voordelen van linzen voor gewichtsverlies en om het lichaam te bevrijden van het gebruik van plantaardig voedsel dat nitraten en radionucliden bevat. Bonen verzamelen geen gifstoffen, dus de plant wordt als een schoon ecologisch product beschouwd.

minimale calorieën

Linzen dieet recepten

Voedingsdeskundigen zullen u vertellen wanneer u een linzenschotel in het menu moet opnemen. Voedingsdeskundigen denken dat ze geleidelijk afvallen door een of twee maaltijden te vervangen door peulvruchten. Het is beter om geen linzen bij het ontbijt op te nemen. Rode linzensoep kan worden gemaakt voor de lunch. Alleen gebakken uien, wortelen en tomatenpuree worden aan het gerecht toegevoegd. Maak de volgende dag een bijgerecht in de vorm van aardappelpuree. Na het koken worden de graankorrels met een blender opgeklopt.

Gehaktballetjes van rode linzen zijn ook lekker. Gestampte knoflook (30 gram), broodkruimels (40 gram), gehakte walnoten (20 gram), een ei, kruiden worden toegevoegd aan linzenpuree (200 gram). Het product wordt gebakken in een pan en geserveerd met saus. Dieetkoteletten worden op dezelfde manier bereid.

intestinale microflora

In salades worden groene helften van granen, eerder gekookt, gecombineerd met pompoen, fetakaas, paprika, rode tomaten en kruiden.

Als het bonenproduct als bijgerecht wordt gebruikt, nemen ze mager vlees door het door een vleesmolen te halen. Gestoofde of gekookte kip is ook geschikt.

Om platte cakes te maken voor 100 gram linzenpuree, heb je een ei, een halve eetlepel havermout en een eetlepel gehakte uien nodig. Nadat ze ronde cakes hebben gevormd, worden ze in de oven gebakken op een temperatuur van 180 graden.

dieet recepten

Als u op een klassiek dieet zit, moet u afstemmen op langzaam gewichtsverlies gedurende 2-3 maanden.

Om snel resultaat te krijgen, moet afvallen de meeste gerechten in het dieet vervangen door linzen. Vervolgens verliezen ze in een week tot drie kilo gewicht.

langzaam gewichtsverlies

Welke schade kunnen linzen berokkenen aan het lichaam van afvallen?

Het negatieve effect van peulvruchten op een persoon moet bekend zijn om het uit te sluiten, waardoor het verbruik van het product wordt verlaagd. Linzengerechten zijn gecontra-indiceerd voor mensen die last hebben van:

 • gewrichtsaandoeningen;
 • jicht;
 • dysbiose;
 • dyskinesie van de galblaas;
 • aambeien.

Degenen met een slechte galblaas mogen zich niet laten meeslepen door graankorrels. De belasting van het orgel zal immers leiden tot de vorming van stenen en moeilijkheden bij het verteren van voedsel.

schade aan het lichaam

Te veel plantaardig eiwit is niet altijd goed voor je. Als er na een linzendieet disfuncties van de spijsverteringsorganen optreden, is het de moeite waard om het product een tijdje te laten staan ​​en de consumptie ervan te beperken. Om het werk van de maag te vergemakkelijken, moeten de granen zorgvuldig worden gekookt. Voor het koken worden de helften van de bonen 1 à 2 uur geweekt.

Componenten van plantenzaden dragen bij aan een verhoogde gasproductie in de darm. Voor ouderen is granen nuttig, maar met beperkingen.

Om linzen in uw dieet op te nemen, moet u bepalen wat de voor- en nadelen van het product zijn.

plantaardig eiwit

Advies over linzendieet om af te vallen

Voedingsdeskundigen zeggen unaniem dat linzen in het dieet moeten worden opgenomen. Het heeft meer voordelen dan schade voor degenen die willen afvallen. Aan de positieve kant kunnen linzen als een apart gerecht worden gekookt. Het heeft een aangenaam aroma en een interessante smaak.Het product bevat veel vitamines B. Grutten zijn een bron van foliumzuur, ijzer, voedingsvezels en eiwitten. Samen met de vetzuren Omega-3 en Omega-6 helpen sporenelementen in granen om slank en mooi te worden zonder de gezondheid in gevaar te brengen.

De beoordelingen van mensen die afvallen over linzen, de kenmerken van het opnemen van het product in dieetmaaltijden zijn ook positief.

galblaas

Alice, 23 jaar oud:

“Ik ben al sinds mijn kindertijd zwaarlijvig. Ik heb altijd van broodjes en snoep gehouden. Onjuiste voeding leidde me tot het feit dat de figuur is versierd met plooien van vet aan de zijkanten en op de buik. Toen ik 20 was, besloot ik om eten weer normaal te maken. Ik begreep dat het moeilijk was om meteen resultaten te boeken. Op advies van een voedingsdeskundige begon ze linzen één keer per dag toe te voegen. Het is gemakkelijk te koken. Rode en groene linzen smaken goed en koken snel. Om het menu te diversifiëren, heb ik zowel hoofdgerechten als voorgerechten bereid. En ik trakteer mijn vrienden op graansalades. Na twee maanden voelde ik dat er minder plooien waren. Ik blijf aan mezelf werken. Linzenzaadjes hielpen mijn vriend tien kilo af te vallen. "

gewrichtsaandoeningen

Anatoly, 36 jaar oud:

“Na dertig jaar begon ik snel aan te komen. En werken op kantoor, autorijden hielp alleen maar om kilo's aan te komen. Kortademigheid, dikke buik, hartproblemen. Alles op een hoop suggereerde dat je je dieet, levensstijl moet veranderen. Ten eerste viel hij af door te vasten, dronk hij een kefir. Maar hij had altijd honger. Er verscheen een artikel over linzen. Ik besloot het te proberen, en mijn vrouw steunde me, kookte andere gerechten dan linzen. We hebben alle soorten ontbijtgranen geprobeerd. Alles is heerlijk, voedzaam als het met liefde wordt gekookt. Nu was de maag weg. En sport, wandelen helpt het lichaam in goede conditie te houden. Met het peulvruchtproduct en het zenuwstelsel is weer normaal, werkt het hart als een klok. Ik haakte mijn vrienden aan het product, die niet wisten hoe ze zichzelf moesten redden van leeftijdsgerelateerde problemen. "

Levensstijl

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen